Az Ön számára valószínűleg nem ismeretlen a téma, amivel lapunk foglalkozik, ám bizonyos dolgok a megjelenésben újak lesznek. A Starfield Publishing sok évtizednyi múltja alatt még nem adott ki magazint Európában. Ám most, megtörve a csendet a házépítés és lakberendezés speciális lehetőségeivel, a kiadói nevet címében is felvállalva Starfield Magazin néven jelentet meg egy új kiadványt Európa öt, majd később kilenc országában.
A Magyarországon már jól ismert Könnyűszerkezetes és Gerendaházak Magazin nyomdokain indulva, több témával, ám azonos minőségben jelenünk meg, mostantól minden hónapban. A tizenkét számból minden másodikat, azaz minden páros hónapot kifejezetten a gerendaházaknak szentelünk, de köztük más, idekapcsolódó témák is reflektorfénybe kerülnek, úgymint Könnyűszerkezetes Otthonok, Vidéki Otthonok, Természetes Otthonok.
Mindegyik témában bemutatunk magyar hagyományokat, jellegzetességeket, ám friss hírt hozunk
a világ és főként Európa más országaiból is. Például a vidéki otthonoknak szentelt számban úgyannyira lesz szüret, disznóvágás, Hollókő, mint Dél-tenger, cseh sörfőzés, vagy Toscana,
ám továbbra is a természeté a főszerep. A természetes életmódé, a természetes építőanyagé.
Jó szórakozást kívánunk minden olvasónk számára.